2013. november 12., kedd

Hamarosan megjelenik a Helvéczia szerepjáték!

A blog fennállása óta még sosem volt alkalmam ilyen hírt kitenni, mivel nem mindennapi esemény kis hazánkban: Hamarosan megjelenik nyomtatásba a Helvéczia szerepjáték! A beharangozóját már olvashatjátok az LFG.HU-n: http://lfg.hu/62629/hirek/hamarosan-megjelenik-helveczia-pikareszk-szerepjatek/ Sőt itt letölthettek egy kis betekintőt is, amelyben megismerhetitek például Vajthy Aurélt, a magyar huszárt.

Nem semmi legény, az biztos, de közel sincs akkora gazfickó, mint az Ördöggel cimboráló León Calvado, vagy oly nagyravágyó, mint a hajdanvolt nemes, most libertinus nézeteket valló bombagyáros, Heinrich von Ofterdingen.

Nem véletlenül emelem ki e két becses férfiút, hiszen ők a karaktereim Helvéczián. Van szerencsém ugyanis a tesztelők közt lenni. Ez kifejezetten nagy öröm számomra, egyrészt mert jókat játszhatok, másrészt mert egy olyan játékról van szó, amely komoly űrt pótol a magyar szerepjátékos életben.

A Helvéczia teljesen más stílust képvisel, mint amikkel eddig játszottam. (Az igen ötletes Huszárvágás volt hasonló, de abban nem voltak meseelemek, nem volt fantasy magyarán.) Bár a dolgok és helyek sokszor nagyon ismerősek, elvégre Európában járunk, azért képes némileg elrugaszkodni a valóságtól, ezáltal Helvéczia tájai és városai is izgalmasabbak, rejtélyesebbek, felfedezésre várók lesznek. (Nincs Genf, de van például egy Ammertal nevű város, ahol olykor éjközépkor tizenhármat üt az óra.)

A tesztjáték során néha egy-egy német szó is előkerült a hangulat miatt. Iszonyat nagyot üt például, mikor az erdőben haladva egyszer csak meghallod, hogy mozgolódnak körülöttetek, pisztoly kakasa kattan, s aztán egy hang rád kiált: „Hände hoch!” (Kezeket fel!). Persze nincs ilyenkor veszve semmi, ha reménytelennek is látszik a helyzet, ott van a még Biblia vagy egy pakli kártya...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése