2013. október 31., csütörtök

AGE Bestiary – Alien Horrors

A mai nap felkerült a Green Ronin online boltjába a halloweeni AGE meglepetés, az Alien Horrors. A PDF annyira friss, hogy még meleg, úgyhogy gyorsan össze is foglalom, mi található benne. (Eredetileg játékbeszámolót akartam írni, így is el vagyok maradva kettővel, de otthon felejtettem a jegyzeteim egy részét.)
 
A kiegészítő az eddigiekhez hasonló külsőségekkel bír. Az általános borítóval együtt hat oldalt kapunk a 2 dollárunkért. A szerkesztés jó, a képek igényesek és hangulatosak, nagyon jól illenek a kiadványhoz, habár csak kettő van (lehetett volna még egy-kettő, bár így több hely jut a szövegnek).
 
A szöveg a szokásos bevezetővel indít: mítosz, popkultúra (Lovecraft, Howard és Smith neveivel nem véletlenül találkozunk itt, sőt Lovecrafttól idézetek is vannak), az idegenek a játékban stb. Jó ötleteket kaphatunk ahhoz, miként építsük be ezeket a lényeket a kampányunkba.
 
Eztán jönnek a különböző típusú Alienek, leírással és statisztikákkal: Alien Hybrid, Extra-Celestial Spawn és a Hunter Horror. Nem túl sok, ám nagyon jól sikerült eltalálni őket. Például ha valakit a Nyolcadik utas a halál ihletett meg, akkor egy Hunter Horrort tesz a kalandba. A három alaptípus változtatásához is kapunk segítséget, szóval még csak ilyen téren sincs gond.
 
Végül, bár hátteret (Background) nem kapunk, de tanácsokat igen, hogyan kezelhetünk egy Alien Hybrid játékos karaktert.
 
Összességében tehát egy igen jól használható kiegészítőt kaptunk megint, s ha kicsit horrorosabbra akarjuk venni a figurát a kampányunkban, akkor érdemes beszerezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése