2013. október 12., szombat

Az Enyészet ködében

Session IV. – 2013. október 04.

Klaus Dworkin, a tengeri martalóc (2. szint): A nagy csatában bátran tört át az élőholtak vonalain, s bár kétszer is földre került, sok ellenféllel végzett.
Merdun, kossith harcos (2. szint): Szeretetteljesen hordozta addig, ameddig csak lehetett ajtóját, „Jörg”-öt, ami igencsak jól jött, hogy a várfalról csontvázakat lökjön le.
Raas, az elf körmágus (2. szint): Kedvenc taktikájával, hogy mágiával lökdöste fel az ellenfeleket, sokat segítette a csapatot a harcok során.
Rosie, a városi elf bárdtanonc (2. szint): Most majdnem baj lett a felderítésből, de köszönhetően kiváló reflexeinek és gyors mozgásának, kijutott az élőholtak gyűrűjéből.
Trükkös Tanisz, a rivaini kalandor (2. szint): Ő is inkább az élen járt, de mindig tudta, mikor kell visszavonulni.


Alaphelyzet
A kapuk bezárultak, s hőseink visszavonultak, ám a várban ott maradt Kinwulf. A törpe, miután rájött, hogy nem maradhat az udvaron, mivel túl sok íjász lőtt rá a ködből, bemenekült a toronyba. Itt összefutott a másik kalandozó csapattal, León Batistával és kompániájával.  Velük együtt a védekezett hősiesen napokon keresztül a toronyban, mígnem hőseink visszatértek a Szellem-hágóhoz.

Fontosabb események
-A csapat Markhamban két vasveretes ajtót vett gondolván a ködben megbúvó élőholt íjászokra, hogy azokkal jussanak közel a falakhoz, vagy tudjanak fedezékbe húzódni a falakon belül.
-Visszatérve a hágóhoz előbb az erdésztől érdeklődtek, történt-e valami az elmúlt három napban, majd felbaktattak a várhoz, s az ajtók fedezékében megközelítették a falakat. A kapuk még mindig zárva voltak, de senki nem lőtt rájuk, így a fal egyik pontjánál csáklyás kötelet dobtak a falra, majd szép sorban felmásztak.
-A bástya üres volt, ám lentebb a falakon a várudvart figyelő csontvázakat láttak, mivel Merdun ragaszkodott az ajtója felhozatalára (kötéllel átkötötték, majd felhúzták), az ajtóval a kossith végigrohant a falon és legázolta az élőholt őröket. Egy idő után megtört a rohama, ám ez már nem változtatott a dolgok menetén, a maradékot Raasszal és Klausszal levágták.
-Eközben Tanisz nyomában Rosie-val leóvakodott a bástyáról az udvarra. Ott észrevettek egy csapatnyi, a lakótorony felé vonuló élőholtat, és követni kezdték őket. A torony lábánál zajokat hallottak, ezért bementek, egészen fel addig az emeletig, ahol korábban a kalandozók hangját hallották. Elképesztő látvány tárult a szemük elé: egy halom élőholt próbált betörni egy nagy, kétszárnyú ajtót, melynek túloldaláról ismerős hangot hallottak.
-A Rosie és Tanisz megkockáztatott egy rajtaütést, hogy a csontvázak egy részét elcsalják az ajtótól, ami először jól is ment, de aztán Rosie hősködve rárontott az egyik nagyobbra. Nem sokkal később már be is kerítették. Így vette kezdetét hőseink eddigi legnagyobb csatája.
-Klaus, Raas és Merdun eközben az ajtóval voltak elfoglalva, ugyanis nem tudták levinni a bástya csigalépcsőjén, így kötéllel kellett leengedni.  Ez a művelet igen hosszan eltartott, s így meglehetősen késve érkeztek a csatába.
-Rosie addig manőverezgetett az ellenfelei között, mígnem megbontotta a soraikat, s sikerült átjutnia a sorfalon, s újra Tanisz mellett volt a lépcsőn, aki eközben számszeríjával támogatta őt. Nem sokkal később a többiek is megérkeztek, s az ajtót a lépcsőnél hagyva Merdun és Klaus nekirohant az élőholtaknak, míg Raas varázslatokkal támogatta őket. A kegyetlen csata sokáig tartott, s hőseinket egy-egy nagyobb élőholt jócskán megszorongatta, ám végül győzedelmeskedtek a hatalmas túlerőn.
-A teremben hárman voltak: Kinwulf, León Batista a kalandozó és hű barátja, Yldegar, a mágus. Nagyon örültek a megmentőiknek, akik közül Rosie gyakorolta rájuk a legnagyobb hatást, mindketten elkezdték neki csapni a szelet azon nyomban. Így nem vették észre, hogy Tanisz elorozta ezüstökkel telt ládájukat. Pontosabban León később észrevette, hogy eltűnt, ám nem akart problémát megmentőikkel, plusz Rosie-ra is inkább hősies viselkedésével akart hatni (amire sor is került később a kazamatákban).
-Miután fent végeztek lementek a kazamaták lejáratához, amelyet láncokkal zártak le. Merdun ezt bárdjával szétverte, majd felnyitották az ajtót. Szörnyű sikoly süketítette meg őket egy pillanatra, s erőteljes bűz csapta meg orrukat. Félelem vészkelte be magát néhányuk szívébe.
-A kazamatában különböző rémségekkel, és megelevenedő tárgyakkal futottak össze. Sikerült néhány varázstárgyra is rábukkanniuk, mígnem végül belefutottak egy sötét jelenésbe: a hajdani várúr szellemébe. A sima fegyverek nem sebezték meg, de a varázzsal bírók igen, így igen jól jött Tanisz bűvös tőre „Bökő úr” és egy talált buzogány, melyet Klaus forgatott, s persze ne feledkezzünk meg León kardjáról sem. Mindemellett a varázslók is rázúdították minden erejüket a szellemre. Miután legyőzték megtalálták a falszakaszt, ahová befalazták, s kibontva a testet felvitték a felszínre, majd eltemették. Ezzel pedig megtörték az évszázados átkot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése