2013. szeptember 7., szombat

Már megint Dort

Játékos karakterek:
Finnegan, a rettenthetetlen félszerzet harcos (7. szint)
Lux Hadrian, Xtus isten paladinja (7. szint)
Pelin, a tök csupasz druida (5. szint)
Tra-Bant, a kissé fura elf barbár (1. szint)

A csapat változásai:
Jól látható, hogy az előző alkalomhoz képest egészen más felállás jött össze. Ezért hát, ahogy a kampányban eddig is, viszonylag szabadon kezeltük az új tagok és a régiek bekerülését: Lux és Pelin épp abba a fogadóba tért be, ahol a többiek megszálltak, plusz még Tra-Bant, akiről kiderült Lux ismerőse, szintén ott ült le iszogatni. A kaland tehát elkezdődött, s hogy a lányok otthagyását hogyan magyarázzák majd, az legyen a játékosok problémája...  

Fontosabb események:
− Miután Finnegan elmondta, hogy az éjszaka megszerezték a Csillagok Hangját (erősen hallgatva arról, hogy a varázstárgy folyamatosan duruzsol hozzá, és hatalmas tudást és hatalmat ígér), eldöntötték, hogy bár csak most érkeztek, ideje is a távozásnak.
− Sajnos azonban az őrséget már riasztották, mindenfele fegyveresek rohangáltak. Épp ezért a kapun való átjutás nem volt egyszerű. Lux nem tétovázott, s némi paladin hatalmat felhasználva ráparancsolt az őrökre, engedjék át. Ennek köszönhetően átjutottak, azonban Finnegan eltűnt, mert félvén, hogy Lux viselkedése nagy bajba keveri őket (ami majdnem meg is történt), elbújt a tömegben.
− Pelin madárként visszarepült Finneganért, s együtt keltek át a város alatti csatornarendszeren különösebb nehézség nélkül. Így végül sikerült kijutniuk s beérniük a többieket.
− A késlekedésnek köszönhetően egy utánuk küldött járőrcsapat rájuk akadt. Csodák csodájára azonban ismét sikerült elkerülni a vérontást, mert Lux kidumálta a kompániát. Így a katonák fogták magukat és szépen visszamentek a városba, hőseink pedig délnek vették az irányt.
− Dort falujában (ahová azért tértek vissza, mert Lux ellenőrizni akarta a Xtus templom építését) a szörnyű hír fogadta őket, hogy a templom sehogy se halad, mivel a pénz meg se érkezett Lord Edmundtól, Regulus, a paladin, pedig eltűnt. Hőseink elhatározták, utána járnak a dolgoknak.
− Első útjuk a lordhoz vezetett, hiszen jó eséllyel ő állhatott a pénz, majd pedig a paladin eltűnése mögött is. Pelin patkánnyá változott, s a vár pincéit (meg kamráit) vette szemügyre, míg a többiek a lordhoz mentek.
− Várakozás közben Titjensszel, a komornyikkal beszéltek, akin Lux azonnal meglátta, hogy gonosz szándékú ember, de nem adta jelét meglepődésének, ehelyett megvárta, hogy Edmunddal személyesen tárgyalhassanak. A lord azonban nem volt gonosz, s válaszai őszinték voltak, melyekből kiderült, ő teljesen abban a tudatban él, hogy minden rendben van, a pénz eljutott a faluba, a templom pedig épül. Titjens közben behozta az embereket, akik az arany leszállításáért feleltek. Lux vallatta őket, de ügyesen kitértek az egyenes válaszok elől. Végül aztán az ördögről lehullott a lepel, s Titjens felfedte magát és tervét a hatalomátvételre. (Igen, a komornyik volt a tettes... :P)
− Mialatt a többiek nyomoztak, Pelin túlzottan beleélte magát a patkánylétbe és belevetette magát a sajt majszolásába. El is szenderedett rövid időre, ám később egy gyanús alakot követve titkos ajtóra lelt, mely elvezette őt a rejtett helyiségbe, ahol Regulust tartották fogva. Elintézte az őröket, majd kiszabadította a barátját.
− Titjens emberei és a kompánia között véres, ám igencsak gyors lefolyású küzdelem vette kezdetét. A komornyik nyilvánvalóan nem számított hőseink váratlan érkezésére, így kapkodva végrehajtott terve láb alól való eltételükre dugába dőlt.
− Lord Edmund busásan jutalmazta megmentőit (köszönhetően annak, hogy az eltűnt pénz is megkerült). Hőseink közül csak kettőt érdekelt a pénz, Finnegan a családi házra tett félre egy jó adagot, Lux pedig a templom építtetésére fordította. Ezen kívül hőseink még a lord szívesen látott vendégeivé is váltak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése