2012. február 7., kedd

Landar szörnyei: A patkányemberek

Ez a bejegyzés egy újabb témakört nyit meg a blogon, ugyanis szörnyeket eleddig még nem mutattam be, azonban úgy érzem, ennek is eljött az ideje. A Dragon Age mellett ugyanis folyamatosan készülök a Halhatatlan Császár városában játszódó kampányommal. Ehhez végül a Kazamaták és Kompániák mellett tettem le a voksom rendszerileg, egyrészt mert rég oldszkúlkodtam már igazán, másrészt mert így fejleszthetem a játékot.

Landar városának nekropolisza, a Baan Gidar alatt igen ősi kazamatarendszer húzódik, ahol a legkülönfélébb lényekkel találkozni. A most következő fajzatba is könnyen belefuthat az ember e sötét, homályos alagutak mélyén.


Patkányember
VO:
9
HD:
1+1
Sebesség:
120’
Támadás:
harapás +2 vagy fegyver +2
Sebzés:
1d6 (harapás) vagy fegyver szerint
Megjelenők száma:
2d4 (6d6)
Mentők:
F1
Morál:
7
Kincs típusa:
D
Jellem:
K

A patkányemberek koszos földalatti helyeken élő patkányküllemű humanoidok, akik imádnak gyűjtögetni, tárgyakat (no meg foglyokat) felhalmozni és megenni. Nem túl bátrak, de hajlamosak a kegyetlenségre, és csoportosan igen veszedelmes ellenfelek tudnak lenni. Harapásuk betegséget terjeszt 5% eséllyel sikeres találat esetén. Az áldozat ilyenkor méreg elleni mentődobást kell tegyen, majd ha elrontotta, a játékvezetőnek dobnia kell 1d4-el. 1 esetén a kór halálos, az áldozat 1d6 napon belül meghal. Egyébként egy hónapig beteg lesz, azaz nem kalandozhat.

A patkányemberek társas lények, csoportokban élnek, ahol egyetlen uralkodó van, aki mindenki másnál szívósabb, erősebb és ravaszabb. Ő egy 3 HD-s patkányember óriás, aki társai húsán hízott ekkorára.

2 megjegyzés:

  1. A békaember mellett a patkányember a legkirályabb "alternatív goblin" :)

    VálaszTörlés
  2. Békaember is lesz a későbbiekben. :) Landartól délre, túl a limesen ősi mocsár húzódik, tele titokkal és halálos veszedelemmel.
    A goblinhoz képest egyébként a patkányemberem kissé erős, hisz egy 2HD-s lény támadóértékével bír, de szándékosan így terveztem. Veszélyes dögök. ;)

    VálaszTörlés