2012. február 12., vasárnap

Landar: Pszionika

Pénteken volt játék, de egyelőre még nem írtam meg a játékbeszámolót, így hát egy a héten írt anyagomat tenném közzé, mely a pszionikával foglalkozik. A Supplement V. Carcosa szabályait használtam fel, de néhol egyszerűsítettem, néhol pedig a KéK-re szabtam őket. Később lehet változtatok az itt lefektetett szabályokon, egyelőre azonban jónak tűnnek. A gyakorlatban majd eldől.

Minden 1. szintű ember (fegyverforgató, pap, tolvaj, varázshasználó) kellően magas intelligencia, bölcsesség vagy karizma esetén rendelkezhet pszionikus képességekkel. Ennek kiszámításához össze kell adni e három tulajdonságból származó százalékokat, majd sikeres százalékdobást kell tenni.

Tulajdonság
Százalékos esély pszionikus képességekre
13-15
1 %
16-17
3 %
18
6 %

Például egy 16-os intelligenciával, 18-as bölcsességgel és 13-ös karizmával rendelkező karakternek 10% esélye van.

A pszionista a képességeit naponta csak meghatározott alkalommal használhatja attól függően, hányadik szintű.

Szint
Pszi használata naponta
1-3.
1
4-6.
2
7-9.
3
10-12
4
13+
5

Nyolc pszionikus képesség van. Minden egyes reggel a játékosnak dobnia kell d4-el, hogy meghatározza azon a napon hányat tud használni a 8 közül, tehát maximum 4-et, minimum 1-et. Hogy pontosan melyek azok a képességek, melyeket használni tud, ugyancsak ki kell dobni.

Képességek:

Tisztánhallás: A karakter ennek segítségével 60’ távolságig képes meghallani mindent. Hatóideje: 12 forduló.

Tisztánlátás: A karakter ennek segítségével 60’ távolságig képes mindent meglátni. Hatóideje 12 forduló.

Extraszenzoriális percepció: Lehetővé teszi a gondolatok észlelését és olvasását 60’ távolságig. Hatóideje 12 forduló.

Mentális lökés: A mentális energiák összpontosításával 3d6 sebzés okozását teszi lehetővé. Pszionikus képességekkel rendelkező lények mentőt dobhatnak (mágia ellen), hogy elkerüljék a sebzést.

Mentális uralom: A karakter képes uralni egy másik intelligens lény cselekedeteit, addig, míg erősen összpontosít. Sikeres mágia elleni mentődobás esetén azonban a hatás nem jön létre. Állatokra nem hat.

Prekogníció: Ha valamit tenni akar a karakter, akkor a prekogníció segítségével képessé válik az eredmény kifürkészésére. Maximum 1 perccel láthat a jövőbe.

Telekinézis: E képesség segítségével használója szint*200 TE-nyi mértékben képes tárgyakat mozgatni.

Telepátia: Az elmék közti kommunikációt teszi lehetővé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése