2015. július 31., péntek

Segítség a bajban

Störbek kampány, nyolcadik játékülés (2015. június 20.)

A kompánia
Evienne, elf vadmágus (4. szint)
Travok, törpe pap (4. szint)
Oren de Beauville, ember varázsló (1. szint)

HK. 315. 04. 20.
Travok napközben a törpe cimboráit kereste fel, velük iszogatott, mesélt nekik a kalandjairól, meghallgatta a helyi híreket. Volt miről beszélni, hiszen rég járt erre utoljára, mikor még teológiát hallgatott az egyetemen. Miközben törp sört ittak és sültkolbászt ettek, a cimborái meséltek neki arról, hogy mostanság több teherszállító szerelvényt is kiraboltak. Ám gyorsan áttértek vígabb témákra.

Ezalatt Evienne a gyerekkori barátját, Kiquilát kereste fel, aki három gyermekével és férjével él a Szegénynegyed egy eldugottabb részén. Az Evienne sarkában járó Kut-Muk először ijedtséget váltott ki a gyerekekből, de aztán a gyerkőcök csak megbarátkoztak vele. Kiquila panaszkodott a férjére, Hem ugyanis elvesztette a munkáját, s újra piszkos ügyletekbe keveredett, hogy eltartsa a családot. Kiquilát igencsak aggasztotta, mi lesz, ha Hem lebukik, bár ő maga sem tudta megmondani, pontosan mit csinálhat a férje. A nő megmondta, hogy ő már évekkel ezelőtt hátat fordított a bűnözésnek, s nem akar újra belefolyni az alvilág üzelmeibe.

Este Evienne és Travok egyszerre értek vissza a fogadóhoz, de még köszönteni sem volt idejük egymást, ugyanis egy váratlan esemény vonta magára a figyelmüket. Az egyik oldalsó kis utcácskában egy negyven körüli, jól öltözött fickót inzultált egy csapat fekete leplekbe burkolózó csavargó (minden áron meg akarták kötözni és magukkal akarták vinni). Evienne és Travok a segítségére sietett a férfinak, Kut-Mukot pedig hátra parancsolták, nehogy baja legyen. A bűzlő csuhásokat rövid küzdelem után megfutamították.

Mint kiderült, a negyvenes figura, akit megmentettek, egy Oren de Beauville nevű nemes egy szomszédos országból. Azért érkezett a városba, mert az apját megmérgezték. Az egyetemen kutakodott elsősorban, hátha rátalál az ellenszerre, ám közben információt szerzett arról, hogy nemrég az országából egy kisebb csoport települt át Hercegkő csatornáiba. Egy Kuldrah nevű orgyilkos vezeti ezeket az emberi mivoltukból kivetkezett mélylakókat, feltehetőleg köze van Oren apjának megmérgezéséhez is.

Evienne és Travok úgy döntöttek, segítenek Orennek. Először szétnéztek a szűk utcában, ahol a küzdelem lezajlott. Megtalálták a csatornalejáratot, ahol elmenekültek a mélylakók. Úgy vélték eztán, jobb lesz, ha először inkább esznek egy jót. Mivel Oren fogadója, a hírneves és drága Rózsa és Tövise távolabb volt, ezért a Három Asszonyban vacsoráztak meg. Miután végeztek, lemásztak a csatornába, hátha tudják követni a nyomokat.

Nagy szerencséjükre, az egyik mélylakó vérzett, így vérnyomokat hagyott maga után menekülés közben. Óvatosan követték a nyomokat, hiszen hallották, hogy szörnyek tanyáznak a csatornákban, nem lett volna jó találkozni eggyel. Végül elértek egy szűk járaton keresztül egy nagyobb pincehelységhez, amely otthonául szolgált a mélylakóknak. Kihallgatták őket, s kiderült a mélylakókat azért küldte Orenért Kuldrah, mert valóban ő állt a mérgezés mögött, az a munka tette lehetővé, hogy eljöhessenek Hercegkőre az embereivel. Mindenesetre Oren már túl sokat tudott, ezért Kuldrah el akart beszélgetni vele, mielőtt megöli. Ez a terv hiúsult meg Evienne-nek és Travoknak köszönhetően.

Miután eleget hallottak, zajt csaptak és kicsaltak néhányat, majd rajtuk ütöttek, de nem sikerült a legjobban, így végül mindnek a figyelmét magukra vonták. Őrült csata vette kezdetét, amelyben majd minden mélylakót levágtak, mire Kuldrah-val is sikerült végezni, ám az még utolsó erejéből aktivált egy varázslatot és felrobbantotta magát a körülötte állókkal együtt. Oren majdnem meghalt a robbanás következtében, de szerencsére Travoknak sikerült megmentenie őt. A mélylakók maradéka felszívódott ezután.

A mélylakók otthonául szolgáló teremben találtak kölönféle mérgeket, és ellenmérgeket, továbbá recepteket is, ezeket Oren magához vette. A mélylakók kincsein egyenlően osztozkodtak. Ezután visszatértek a felszínre, s elmentek aludni.

HK. 315. 04. 21.
Reggel Travok a templomba ment, s újra nagyobb összeget adományozott az egyháznak. Oren levélben küldte el családjának a méreg ellenszerének receptjét, nagyon remélve, hogy még nem késett el. Evienne napközben az eddigi legnagyobb bulijuk megszervezésén tevékenykedett. Estére kibérelte a törpvasút egyik szerelvényét, vett ételt, italt és hívott zenészeket. Napszálltakor vette kezdetét a buli, amelyen egyébként sokak mellett az összes játékos karakter is képviseltette magát (elvileg itt találkozik a kompánia Piobarral és Gevinnel, ahogy a következő alkalmon megjelenő Vitelio nevű paladinnal is).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése