2013. január 20., vasárnap

Ostagar VI. – Egy kampány vége


Életem eddigi leghosszabb kampánya érkezett a végéhez. Igen, a végéhez, habár korántsem folytathatatlan, azonban egy mesélőnek nem csak észre kell vennie azt, amikor már nem úgy mennek a dolgok, ahogy kellene, hanem olykor cselekednie is kell az ügyben. Fáj a szívem a kampányért, de muszáj hidegre tenni, mert úgy érzem, nincs már meg a motivációm, s némely játékoson is látni ezt, továbbá a magas szintnek köszönhetően elszabadultak a harcok, s hosszuk már hajmeresztő. A legutóbbi játékban egyetlen szörnnyel való csatázás vette el az idő nagy részét, s a szörny valójában meg sem tudta szorongatni a játékosokat. Talán a rendszer száll el magas szinteken, talán én nem tudom jól kezelni, s az is lehet, hogy mindkettő egyszerre.

Zárásnak az utolsó két alkalmat tekinthetjük: Az előbbin Oswin elárulta a csapatot, hogy orgyilkos karrierjét meglendítse, ám a számításai nem jöttek be, így végül sietve távozott a „történetből”. A második alkalmon pedig Scarlet elérte a célját, megszerezte a Sárkány Szemét, melynek keresése az egész kampány hátterében ott volt. Ankrim hirtelen eltűnt, talán elindult a kalózhajót elfoglalni, melynek kapitányát hónapokkal ezelőtt levágták Danfordban. Kumorg pedig a Szürke Őrzők kötelességének eleget téve visszatért Ostagarba, s felkészült a halálra csatára.

A legutóbbi játékalkalomról szóló beszámolót rendhagyó módon nem itt, hanem barátnőm blogján olvashatjátok, melyet újra elindított, mivel ő is fog mesélni ezentúl. :) Hogy mit, az még legyen a jövő titka, de én már kíváncsian várom.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a rendszerrel nem játszunk többé (Ankrim játékosa most remélhetőleg fellélegzett). Vannak terveim, több is, de egyelőre nem írnék egyikről sem, majd meglátjuk, melyik valósul meg. Talán nem is kell olyan sokat várni egy újabb Dragon Age RPG kampányra.

Ezúton is köszönöm a játékot az összes játékosomnak, akik megfordultak Szemes óta a kampányban, remek volt nektek mesélni!

7 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy részt vehettem ebben a játékban. Oswin igazán a szívemhez nőtt, eredményeire és tetteire sokáig szívesen gondolok majd vissza :):P

    Be kell vallanom, különösen a kampány elejét élveztem nagyon (és akkor voltam a legkatívabb is, azt hiszem). Különösen a Scarlettel ketten, rendes harcos híján végigkommandózott idő tetszett.

    Iszom is egy pohárral az elkövetkező időkre: meghalt a kampány, éljen a kampány :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én meg köszönöm, hogy részt vettél! :) Szuper volt.

      Törlés
  2. Ahogy leírtad ezeket úgy érzem, hogy tényleg ilyenkor kell a kampányt lezárni. Mindenki kvázi elérte célját, ahogy olvasom a csapat ezzel szét is esett, mindenki ment a maga feje után.
    Szép volt, jó volt olvasni a beszámolókat, bár részt vehetnék egy olyan kampányban ami ennyi játékalkalmat megér! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, s örülök, hogy tetszettek a beszámolók! :)

      Törlés
  3. Jah, jó lenne, ha a játékosi passzivitás miatt nem unnék rá az épp aktuálisan mesélt kampányokra. :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ja, a játékosokkal sokszor nem könnyű. :D Szerencsére az utóbbi időben sikerült új emberekkel erőteljes vérfrissítést végrehajtani a baráti körünkben, így aktív játékosokban nincs hiány. :)

      Törlés
  4. Főleg ezzel a két pojácával. Az egyik már 4 napja dolgozza ki a karakterét; a koncepció megvan (1 hét után), de a kidolgozásig/pontelosztásig még nem jutott el, a másik meg több mint egy hét után rájött, hogy esetleg le kéne tölteni a könyvet, amit én olyan nagylelkűen beszkenneltem nekik...

    VálaszTörlés