2012. január 25., szerda

Mouse Guard dobozos szett


Vége a vizsgaidőszaknak, így hát itt az ideje, hogy a blog újjáéledjen. Sajnos a tervekkel ellentétben nem sikerült játékot szervezni, azonban a közeljövőben pótoljuk a hiányosságot. Hogy addig se maradjon téma nélkül a Kockák és Koboldok, egy rövid ismertetővel készültem, melyben a Mouse Guard dobozos szettjét mutatom be. A játékról az LFG.HU-n korábban már megjelent egy cikk, így hát én nem is foglalkozom a szabályokkal, sokkal inkább arról írok, mi található a dobozban.

A külcsín igen megkapó. A téglalap alapú dobozon gyönyörűen rajzolt egérkékkel találkozhatunk. A képek magas minősége az egész kiadványra jellemző. Szemet kápráztató az egész. A doboz kemény, tartós, így nem kell félni attól, hogy nem védi a benne lévő dolgokat.

Levéve a fedőt rögtön találunk egy csomag figurát, amik leginkább egértotemekre hasonlítanak. Öt különböző színű van, és elég aprólékosak. Továbbá különleges, hatoldalú kockákat is kapunk. Ezek pontos használatáról az alapkönyv mellé kapott kis füzetecskéből értesülhetünk, de erről picit később. Szóval fehér kockák (összesen kilenc), háromféle jellel: farkába harapó kígyó, kardok és csatabárd. Mielőtt a könyvekhez érnénk, nem mehetünk el a kártyák mellett sem. Vannak fegyver, cselekedet és állapotjelző kártyák.

Ezután jön az alapkönyv. Puhakötés, vastag, színes lapok, tele képekkel. Gyanítom, a tartalom semmit sem változott, mivel akkor semmi szükség nem lenne a „New Rules, New Missions” füzetecskére. Ez, mint a nevéből is kiderül, új szabályokat, új kalandokat, plusz a dobozban található extrák (figura és térkép, kártyák, spéci kokcák stb.) használatára vonatkozó szabályokat tartalmazza. Igencsak hasznos, ráadásul ez is színes.

És még mindig nem ért véget! Egy köteg karakterlap (sok, de tényleg sok) és egy kisebb köteg (de ez is sok) játékmesteri lap. A karakterlapon van kisegér, elölről és félprofilból, hogy könnyedén rárajzolhassuk a saját egérkénk vonásait, felszerelését stb. Hasznos holmi, s még segédlet is van rajta a játékhoz.

Két dolog maradt még a dobozban. Mindkettő vékonyka. Az egyik egy játékmesteri paraván, a másik pedig egy világtérkép. Ezek is igazán jó minőségű cuccok.

Összességében teljesen le voltam nyűgözve, mikor kibontottam a dobozt. Már csak azt várom, hogy valamikor kipróbálhassam a rendszert is.


8 megjegyzés:

  1. Nagyon szép! Majd megmutatod :)
    Nem hiszem, hogy huzamosabb ideig tudnék vele játszani, de a prezentált strukturált játékmenet érdekel a gyakorlatban is.

    VálaszTörlés
  2. OMG. Amikor láttam, hogy ebből lesz ilyen box, összefutott a nyál a számban. Mennyibe fájt, ha meg szabad kérdezni és honnan rendelted? Kiadó, ebay?

    VálaszTörlés
  3. Ynas: Igen, remek csomag. Majd barátnőmnél megmutatom, nála van.

    Dexter: Bookdepository. Azt hiszem, olyan 12 ezer alatt volt egy picivel forintban. Mondjuk közösen rendeltük barátnőmmel, így jobban megérte. :)Igaz, játék még nem most lesz vele, de majd annak is eljön az ideje.

    VálaszTörlés
  4. Mondhatni nem is vészes - főleg ha belegondolok pl. a L5R alapkönyv (10k) vagy a WH40K alapkönyvek (14k) árába -, elvégre boxed set. A tegnapi munkaértekezlet után azonban sajna tuti törölve/halasztva a vásárlás, ahogy a DA is :( .
    Ha lesz játék, remélem ide is felkerül ;) .

    VálaszTörlés
  5. Szia. Talán furcsa kérdés, de arról érdeklődnék, hogy megvan-e még a játék és ha igen, akkor esetleg megválnál-e tőle? A fél világot átkutattam, de bookdepository-n lassan már egy éve nincsen, ebay és társain pedig horribilis áron postáznák :( . Az pedig, hogy out of print, főleg nem könnyíti meg a beszerzést :( . Előre is köszi a választ.
    (Dex)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem emlékszem már, hogy pontosan hol írta Luke, de mintha készülne egy új kiadás.

      Törlés
    2. Megvan még, s továbbra is vannak terveim a játékkal kapcsolatban. Nyár elején sikerült is kipróbálni, kifejezetten pöpec szerepjáték. :)

      Ha más nem, próbálkozz meg a Torchbearerrel, mely a MG rendszerére épül, csak a dungeoneering van a középpontban. Haláli játék (két karakterem is meghalt egy játékülés alatt, szóval tényleg. :D) Az nyomtatóbarát, szóval könnyű a pdf-ből "valódi" könyvet varázsolni.

      Törlés
  6. Ez is érdekesen hangzik. Keresgéltem ez ügyben neten, de hirtelen nem találtam rá utaló dolgot :( .

    VálaszTörlés