2012. január 29., vasárnap

Kedvcsináló a Szemes Árnyai modulhoz


Első modulom, a Szemes Árnyai, hamarosan elkészül, épp ma szkenneltem be az új térképet, mely a Szemes környékén való játékot könnyíti meg. Mint látható négyzetrácsos a térkép, nem pedig a szokványos hatszöges, mivel nem akartam eltérni a nyáron használt módszertől. Egyszerűnek tartom, még ha nem is túl valósághű. Eszerint ugyanis mind egyenes vonalban, mind pedig átlósan egy lépés az egy mérföld megtételét jelenti. A távolság sem szokványos, hiszen az általános az öt mérföld, vagy több, azonban itt kifejezetten helyi szintű kalandozás volt a cél, ezért hát kicsi a bejárható terület.

Ennek ellenére úgy érzem, mégis kellően nagy ez a terület ahhoz, hogy egy mesélő további ötleteket, helyszíneket dolgozzon ki rajta. A dombok között elfeledett sírkamrákra, beomlott barlangra vagy akár egy elhagyatott ódon toronyra is bukkanhatnak a kalandozók. Én azonban ezeket nem írom már bele a modulba, csak annyit, amennyi az eredetiben is volt. Az is bőven elég a kalandozásra.

A modul jól halad, februárban várható. :)

4 megjegyzés:

  1. Már nagyon várom :)
    Jó lett a térkép.

    VálaszTörlés
  2. Minden egyes fat kezzel rajzolgattal be? :O

    udv,
    Nocturna

    VálaszTörlés
  3. Nocturna: Igen, kézzel rajzoltam minden egyes fát. :) De ezek nagyobb négyzetek, mint a matekfüzetekben lévők, azonban azokat is használtam. Egy négyzetrácsos lapot újra felosztottam ceruzával (4 kis négyzetből lett egy nagy), s aztán megrajzoltam a térképet is ceruzával. Eztán lefénymásoltam a lapot, s a fénymásolaton (melyen a kis négyzetek már nem látszottak) átrajzoltam a térképet, míg a nagyobb négyzeteket nem. Így kaptam meg ezt a térképet.

    Persze sokkal többet lehetett volna vele foglalkozni, lehetne szebb is, de sietnem kellett, mert nekem nincs szkennelőm, plusz ez viszonylag kis területet lefedő térkép, kár túl sok időt beleölni

    VálaszTörlés
  4. Azert igy is eleg babra munka volt, ahogy irod! De franko lett a vegeredmeny. :)

    Noc

    VálaszTörlés