2011. január 9., vasárnap

Megjelent a Kazamaták és Kompániák!

Nem csalás, nem ámítás, megjelent a Kazamaták és Kompániák! Igen, mostantól minden kedves érdeklődő olvashatja azt a szerepjátékot, mely a legrégibb gyökerekig nyúlik vissza, hogy visszahozza a szerepjátszás igazi ízét.


Kazamaták és Kompániák újra letölthető, s immár javított változatban, mely bővítve, átszerkesztve, sokkal szebb (új táblázatok!) és rövidebb (93. oldal mindössze!) kivitelben kerül az olvasók elé.

7 megjegyzés:

  1. Egy ötlet/javaslat: ha majd elkészül a Kazamaták és Kompániák honlapja (vagy akár itt), kihirdethetnétek rajta, hogy lelkes önkéntesek küldjenek Nektek illusztrációkat (esetleg egy listát adhatnátok meg, hogy mit ábrázoljanak, elvárt látványvilág, hangulat), így a beérkezett alkotások közül válogatva teljesen jogtisztán még a könyv illusztrálkása is megoldható lenne. Hogy ne legyen sértődés az illusztrációk miatt, amiket nem vesztek fel a könyvbe, a honlapon csinálhatnátok egy részt, ahová az összes beküldött képet bekülditek.

    VálaszTörlés
  2. Egy apró észrevétel: Nincs meg a file a link alatt. Lehet, hogy update alatt van a file? Mikorra várható, hogy lesz megint elérhető verzió?

    VálaszTörlés
  3. Morkar: Végül is ez jó ötlet. A honlap elkészültekor ezt a kérdést is elővesszük. Amúgy én is szeretnék néhány képet a Szirtvárhoz, de azt szerintem barátnőmmel ketten csináljuk majd (ő készítette a borítót is). Persze, ha ismersz lelkes rajzolókat, akkor szólj! :D

    Judea: Leszedtük, mert sok hiba volt benne. Kijavítottam, elküldtem Solaronnak, remélhetőleg hamarosan olvashatod is. Majd frissítem ezt a bejegyzést, ha meglesz.

    VálaszTörlés
  4. Elkezdtem átolvasni a szabálykönyvet, pár dolog feltűnt:
    Tegyük fel, hogy nem egy szerepjátékos olvassa, aki ismeri a D&D-t és alapból tudja a hiányzó részeket. Számára helyenként nincsenek kifejtve igen lényeges szabályok:
    - a könyv elején kellene egy összefoglaló, hogy milyen kellékek kellenek (kockatípusok)
    - leírás a kockák használatáról, dobások rövidítéséről
    - definíció: mi egy karakter
    - egy karakterlap jól jönne az elejére, hogy egy kezdő lássa, mi mindent kell kitöltenie
    - rövid példajáték jó lenne az elején
    - a kislexikon a könyv végéről az elejére kellene, a könyvben használt fogalmaknak csak töredékét tartalmazza
    - Sehol nincs leírva, mi az a védelmi osztály (pont a páncéloknál hiányzik)
    - Nem szerepel a páncéloknál (sőt a példakarakter bemutatásáig sehol) kiírva a védelmi osztály szó, sem, hogy az alap VO 9-es. Így egy kezdő hogyan számolja ki a VO-ját?

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük szépen az észrevételeket! Sok ebből nekünk fel sem tűnt. Hm... Ez mondjuk már Solaron asztala. Mindenképpen kijavítjuk, betoldjuk ezeket, de már csak vizsgák után.

    VálaszTörlés
  6. Hát, most linuxos gépen valami borzasztó módon néz ki... nem értem, otthon még jó volt. Sőt, most nézzük barátnőm gépén, azon is win7 van, teljesen jó... szóval valami programhiba... Ha valaki tudja, mi, ossza meg velem.

    VálaszTörlés