2014. április 4., péntek

Lasers & Feelings: Into Darkness

Az elmúlt vasárnap este meséltem egy session Lasers & Feelings-et az LFX-en, egy nagyon jópofa kis egylapos szerepjátékot, mely a Star Trek világát idézi meg. Mostanság tényleg idő híján vagyok, így be sem vállaltam volna, ha nem olyan játék lenne, mely igazából teljes mértékben a rögtönzésre s a játékosok mesélő kérdéseire adott válaszaira épül. Ennek köszönhetően azonban nem kellett rá készülni (mindössze hangolódni, de azt könnyű, a youtube tele van jobbnál jobb Star Trek zenékkel meg videókkal), szóval egyből belecsaphattunk a lecsóba. Most tehát következzék a beszámoló. Remélem, jól emlékszem a dolgokra, az az igazság, elég kevés jegyzetet készítettem, a történésekről magukról semmit.



Szereplők:
Cassiopeia Clouds, a szexi tudóscsaj
Edmond Hamilton, a hozzáértő felfedező
Gavin Galven, a vakmerő pilóta

Hajónapló, csillagidő: 2014. 03. 30.

A Raptor kapitánya cselekvésképtelenné vált. A legénységben eluralkodott a káosz, mert a rangidős tiszt alkalmatlan a feladatra. Egyetlen helyes döntése – amellyel kutatócsapatot küldött egy jelzésekre nem reagáló ismeretlen űrhajó felé Cassiopeia Clouds vezetésével –, érzelmi alapú volt, mert plátói vonzalmat táplált a nő iránt s szerette volna kitüntetni figyelmével.

A három tisztet további két biztonsági kísérte el, Henry kadét és Gomez zászlós. Gavin Galven az újdonsült tiszt azért került a csapatba, mert korábban kompvezető volt, s csak komppal tudtak átkelni a másik hajóra, ugyanis valamiféle árnyékolás vagy pajzs miatt a transzportálás nem volt lehetséges.

Átérve Edmond Hamilton azonnal elkezdett babrálni az idegen hajó komputereivel, sikerült is az eddig egyetlen pontra koncentrálódó energiát az egész hajóra átvinni, ezáltal pedig a fényt varázsolni az eddig sötét folyosókra. Azonban a tudtán kívül bekapcsolt egy jeladót, ráadásul egy elszabadult áramkör agyonütötte Henry kadétot. Nem sokkal később a jeladót Gavin felfedezte, azonban segítő szándéka ellenére további problémákat okozott, mivel a hajó hajtóművei egyszer csak leálltak.

Cass nem akart több időt veszíteni, így az eddigi ismereteik alapján a hajónak abba a részébe vették az irányt, ahol gyenge életjeleket észleltek. Rá is bukkantak a hajdani orvosi részlegre, mely most teljesen át volt alakítva. Csápos idegenek, mégpedig karkutiak voltak elkábítván a falhoz rögzítve, s mindőjükből csövek lógtak. Egy nagy tartályba gyűjtötték ezek a testnedveiket. A csapat gyorsan megpróbálta leszedni őket a gépekről, s sikerrel is jártak szerencsére. Csakhogy mire végeztek egy másik hajó is megjelent, s támadást indított a Raptor ellen.

Cass gyorsan talpra állította a karkutiakat, majd Gavinnel előre küldte őket, míg ő maga egyet támogatott, aki le-lemaradt, s arról hadovált, hogy „kalózok”, meg hogy „adjuk meg magunk”. Edmond eközben hátramaradt és a hajó pajzsait állította helyre, hogy kitartson a teknő, míg menekülnek. Cass karkutija közben egyre furcsábban kezdett el viselkedni, így a nő bekeményített s a falhoz vágta, mire az eddigi alak elenyészett s egy különös, eddig ismeretlen lényt pillantott meg. Ráadásul az idegen meglehetősen szexi is volt (Cass célja az volt amúgy, hogy szexi idegenekkel létesítsen kapcsolatot). Az idegen valahonnan fegyvert rántott s lelőtte volna Casst, ha Gomez zászlós nem veti elé magát. A következő lövés viszont már Cassiopeiáé volt, az idegen kábultan rogyott össze.

Gavin eközben már a kompba vitte a többit. Amikor a kommunikátoron szóltak neki, hogy baj van az idegenekkel, akkor fegyvert rántott. A legtöbbet sikerült elkábítani, eggyel azonban dulakodnia kellett. A komp közben néhány rossz gomb benyomása miatt elszakadt a karkuti hajótól, s mire sikerült a pilótának leküzdenie ellenfelét, az ismeretlen alakváltók vadászgépeinek tüzében találta magát. Ráadásul eközben meglátta, hogy a Raptor harcban áll egy háromszor akkora monstrummal. Gavin megpróbált manőverezni, de a túlerő legyűrte, s sikerült úgy terelniük őt, hogy az ellenséges anyahajó vonósugarába kerüljön.


Eközben Edmond megpróbálta a hajó fegyverzetét is működésbe hozni, azonban nem sikerült, sőt elvesztette az egyre jobban roncsolódó jármű fölött az irányítást, igaz, ez nem is volt baj, mivel a karkuti hajó egyenesen az ellenséges anyahajó felé vette az irányt. Edmund miután nem volt mit tennie Cass után indult, aki eközben megtalálta az idegen kommunikátorát, s abból sikerült információkat kinyernie. Valójában csak ez az egy volt álkarkuti, egy amolyan alvó ügynök, aki arra várt, hogy bekapja valaki a csalit. A megtámadott, elfoglalt hajókat a naprendszerük felé irányítják (a feltérképezetlen Calidus rendszer), majd ha valaki babrál ezekkel a hajókkal, akkor rögtön ott teremnek, s további zsákmányra tesznek szert.

A Raptor hídjáról eközben jelentették, hogy harcban állnak az idegenekkel. S nem sokkal később, viszont Darcy kapitány jelentkezett (aki ugye cselekvésképtelen), hogy adják meg a koordinátáikat, mert visszasugározzák őket a Raptorra. A veszély ugyanis elhárult, nincs baj. Cass sejtette, hogy valami nincs rendben, így Edmonddal összefogva megvizsgálták az alakváltó biológiai felépítését, s a karkuti hajó orvosi részlegén összedobtak egy vegyi anyagot, amely az emberekre ártalmatlan, az idegenekre viszont nagy valószínűséggel hatással lesz. Miután kész voltak, jelezték a pozíciójukat (Edmund az ájult idegent magára borítva, két fézert markolva), majd átsugározva magukat elkábították a rájuk várakozókat. Viszont a neheze csak ezután jött, mivel csak a hídról lehetett az anyagot szétszórni a szellőzőrendszerben.

Mindezalatt Gavin az ellenséges anyahajó hangárjában találta magát. Egy osztag jött érte, de elintézte őket a fézerével, igaz, a fegyver bekrepált. Eztán osonva közelítette meg a kezelő részleget, s az ott posztoló fickót leütötte, majd kikapcsolta a vonósugarat, hogy visszatérhessen a hajóra. Ekkor azonban egy hang szólalt meg mögüle, s érezte tarkóján a fegyver csövét. Ám a következő pillanatban becsapódott a karkuti hajó az anyahajóba, így végül is sikerült Gavinnek megúsznia a dolgot. Sietve a komphoz futott, s a robbanások és röpködő törmelék közt kirepült a „szörny gyomrából”.

Eközben a csapat másik fele felért a hídra. Cass eljátszotta, hogy ő is alakváltó, s Edmundot sikerült átverni, így a férfi a Raptor vadászgépeinek visszahívására készül. Így hát Edmund nagy nyugodtsággal kezdett el pötyögni a fedélzeti számítógépen, s szórta szét az egész hajón a vegyi anyagot, mire az ott álló tisztek – valójában alakváltók – mind szédülni kezdtek, majd teljesen dezorientálttá váltak. Ezután már könnyű volt visszavenni a hajó irányítását.

Gavin is rendben visszatért a komppal s az igazi karkutiakkal. Sok alakváltót sikerült elfogni, viszont az anyahajójuk nem vált mozgásképtelenné a sérülései ellenére, s teret váltva elmenekült a helyszínről. A helyettes kapitány életét vesztette az ütközetben, így valaki másnak, valaki rátermettebbnek kell a kapitányi székbe ülnie. Vajon ki lesz az?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése