2014. február 28., péntek

Szomorú vég

A kilencedik játékülés nagy változásokat hozott. Elvesztett a csapat két társat s egyben két játékost is. A karakterek (és játékosok) közötti feszültségek ide vezettek sajnos. Ugyanakkor egy új játékos is megjelent a játékban, aki egy Hagor nevű Szürke Örzőt játszott. E játékos viszontlátása nagy öröm, mivel ő még a legeslegelső Dragon Age játékokban játszott Blake nevű karakterével.


Session IX. – 2013. február 1.

Hagor, a Szürke Őrző (6. szint)
Klaus Dworkin, a párbajhős (6. szint)
Merdun, a kossith berserker (6. szint)
Raas, az elf vérmágus (6. szint)
Rosie, a városi elf árny (6. szint)
Trükkös Tanisz, a rivaini mesterkém (6. szint)

Alaphelyzet:
Az elfogásuk után külön-külön elzárták őket. Raas a kazamaták mélyén ül egy nedves, nyirkos, s nem túl kellemes cellában. Nem messze tőle Merdun. Mindkettőjüket megfosztották ruházatuktól, fegyvereiktől. Rosie és Klaus egy-egy toronyszobában, fegyverüktől megfosztva várakoznak. Eközben Tanisz kihallgatásra vár a parancsnok szobájában.
Egyikük se tudja azonban, hogy a Csepűrágó csak felhasználta őket, s nem olyan együgyű és jó szándékú varázsló, mint hitték (már aki). A Métely teremtményei közelegnek.

Fontosabb események:
- Tanisz megbeszélte a templomosok vezetőjével a továbbiakat, kérte két társa elengedését, mivel ők ártatlanok. Klaus és Rosie nem sokkal ezután csatlakozott a tárgyaló felekhez, s megtudták, Raast hamarosan megégetik bűneiért (a lecsendesítés nem lenne már elég). Merdunt pedig folyamatos őrizet alatt tartják kiszámíthatatlan természete miatt.
- Raas arra eszmél, hogy valaki szólongatja. A sötétben egyszer csak fény gyúlt, s megjelent előtte a Csepűrágó. Azonban most sokkal fenségesebb látványt nyújtott, s egyben sokkal hátborzongatóbbat is. Mögötte egy-egy fekete szövetekbe burkolózó fegyveres. A Csepűrágó megdicsérte Raast, amiért segített neki bejutni az erődbe, majd a nyakperecet egy mozdulattal leszedve róla utasította, hogy jöjjön vele, mert még szüksége lesz rá. Raas belement nem lévén más választása, no meg a Csepűrágó homályosan utalt arra, hogy a tanítványává fogadja ezután.
- Kiszabadították Merdunt is, majd szereztek a kossithnak egy kardot, ruhát azonban nem találtak rá, de ez nem zavarta őt különösebben.
- Eközben a csapat másik fele épp a templomosokkal ünnepi vacsorát ült a vérmágus leleplezésének örömére. Kedélyesen csevegtek, mígnem a templomos parancsnoknak egyszer csak elszürkült az arca, majd felpattanva riadót fújt: valaki betört az Ereklyék termébe.
- A valaki nem más volt, mint a Csepűrágó és kísérete (közben kiderült, hogy több mint két tucat fekete fegyveres kíséri), akik egy ősi varázspálcát akartak megszerezni. Raas jól érezte a tárgyból áradó sötét mágiát. De végig segédkezett a megszerzésében, majd együtt fogták menekülőre, mikor már hallották a közeledő templomosokat. Végül egy nagy raktárteremben kötöttek ki, ahol gyorsan nekikezdett a Csepűrágó és néhány embere egy szertartásnak, mely kijuttatja őket innen.
- Ezalatt az üldözők elérték a terem ajtaját, melyet aztán egy hevenyészett faltörő kossal betörtek. Ekkor ért a teremhez Hagor, a Szürke Őrző, aki a kolostorban vendégeskedett, s megérezte, hogy mélyszörnyek vannak az ajtó túloldalán. Így hát kétszeres erővel vetette bele magát a csatába.
- Tanisz ért oda a csapatból először. Látta, hogy a Szürke Őrző küzd a mélyszörnyekkel, s ő maga is bevetette magát, egyből rálőtt az elszabadult Raasra. Így végül a korábbi csapattársak egymásra rontottak. Hamarost a meztelen kossith is rávetette magát Taniszra hatalmas kardjával.
- Eközben Klaus és Rosie áthatolva a csatázók sűrűjén az éppen folyó szertartást próbálták megállítani, mivel sejtették, hogy semmi jó nem sülhet ki belőle. Bár Raas megnehezítette a dolguk (mivel hiába kérték, nem állt át az ő oldalukra, kitartott a mélyszörnyek mellett, akik hatalmat ígértek neki, míg a templomosoktól csak halált várhatott). Azonban Rosie-nak végül sikerült tönkretennie a rajzolatokat, míg Klaus a résztvevőket gyilkolászta. A templomosok betörtek a terembe és leölve a mélyszörnyeket Hagor vezetésével, elfogták a Csepűrágót.
- Raas és Merdun azonban nem adták fel, a varázsló utasította hű társát, hogy fogja el a templomosok parancsnokát. A nagy kavarodásban ez sikerült neki. Így akartak kijutni a vesztett helyzetből, mikor Tanisz fojtóhurokkal megfojtotta Raast, majd a templomos parancsnok torkát elvágó menekülő Kossithot hátba lőtte számszeríjával.

- A gyász nagy volt a templomosok között. Halott társaiknak és a templomos parancsnoknak megadták a végtisztességet, csodálatos temetést rendeztek, majd nagy halotti tort. Hőseink részt vettek ezen. A varázsló, a kossith és a mélyszörnyek hulláját pedig máglyára vetették a falakon kívül

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése