2011. november 17., csütörtök

Születésnap :)

Egyéves a Kockák és Koboldok!

Mikor egy évvel ezelőtt elindítottam ezt a blogot, még csak bizakodni mertem, hogy megéri első születésnapját. S ím, egy évvel lettünk öregebbek. Ez alatt az idő alatt 35 bejegyzést tettem közzé, melyek 4567 oldalmegjelenítést generáltak, a legsikeresebb hónapban (október) 622-t, míg a legkevésbé sikeresben (május) is kereken 100-at. A blogot keresték már fel a világ több országából, köztük Oroszországból, az Egyesült Államokból, s még Szingapúrból is. (Jó, hogy az olvasók kiutazva is gondolnak a blogra.) A Kockák és Koboldok indulása óta szerves részévé vált a hazai szerepjátékos blogvilágnak, s még az LFG.HU blogfigyelőjébe is bekerült.

Szeretném ezúton is megköszönni az olvasóknak, hogy figyelemmel kísérik ténykedésem, s hozzászólásaikkal gazdagítják a blogot!

Most pedig egy különleges dolgot szeretnék minden kedves olvasó elé tárni, mondhatni ajándékként, bár nem kötelező jellegű, ezt nem kell elfogadni és mosolyogni, hogy persze, viselni/használni fogom… :)

A Süllyedő Világ című írásom egy hajdani megadungeon ötletéből nőtte ki magát, alapvetően egy meghatározott szituációra tervezett kazamata lett volna, melyet esetlegesen lemeséltem volna a Véletlen Találkozásokon, azonban egyéb teendőim végül keresztbe húzták számításaim. Aztán tavasszal hirtelen ötlettől vezérelve elkezdtem novellává formálni ötleteimet. Már kezdetben több részesre terveztem, bár azóta rengeteg részletében megváltoztattam. Elvetett, s többször átformált ötleteimről jó pár teleírt papíros tanúskodhatna. Végül azonban megírtam. Most ősszel készült el, s megjelentetni egy készülő egyetemi fanzinban szerettem volna, de mivel egyre kevesebb esélyt látok már ennek megszületésére, gondoltam, hogy inkább megosztom most a közönséggel, a blog születésnapja jó alkalom erre.

A Süllyedő Világot szeretettel ajánlom hát minden kedves olvasónak! Mindenféle kritikát örömmel fogadok, szóval tessék bátran kommentelni. És félni sem kell, a blog nem fog átalakulni, nem török irodalmi babérokra, továbbra is megmarad szerepjátékos oldalnak.  :)

4 megjegyzés:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=hzgr_wpdENI és sok kockacsörgős játékot és beszámolót kívánok :) .
    Dex

    VálaszTörlés
  2. A Süllyedő Világ elolvasva. Általában ha egy novella pár oldalnál hosszabb, akkor már bele sem kezdek, ezt viszont végig elolvastam. Szerintem elég tetszetősre sikeredett, de volt benne egy-két dolog, ami zavaró volt picit - többségük a háttér ismeretlenségéből adódott, így ezeket nem rónám fel hatalmas hibának. A kevés karakter szerepeltetése kellemes dolog, de pont ezért fájó, hogy ők is odavesznek. A név szinten megemlítettek halála inkább csak egy x a nevük mellett.
    Maga a világ lassú pusztulása nagyon-nagyon tetszett, ezért is voltam nagyon kíváncsi a csattanóra a végén, de a lezárás nekem kicsit "kevés" lett. Nagyon vártam, hogy a két vonal összefut valahol, de sok dolog nem tudunk meg, hogy a "fantasy" hősökkel mi lesz a teleportba lépés után. Apró, de mosolyogtató elütés: "haja szála sem gördült".
    Szerintem LFG.hu főoldal szagú novella :) .

    VálaszTörlés
  3. Szia! Köszönöm szépen a véleményed! :)

    Észrevételeid igyekszem hasznosítani a jövőben. :)

    Nem szerencsés, ha egy ember a saját művét magyarázza, de szándékoltan lett homályos, azonban a végén igazából kiderül, hogy mi történik a kapuba lépés után az előző novella szereplőivel.

    "A haja szála sem gördült" dolgot meg javítom majd. XD Köszi! :)

    VálaszTörlés