2011. augusztus 7., vasárnap

Danford

Danford a Dragon Age kalandjaink jelenlegi helyszíne, s mivel a játékbeszámolóból nem derült ki túl sok róla, ezért a játék során megszerzett és a köztudomású tényeket a következőkben foglalom össze. A későbbiekben ezt a bejegyzést bővíteni fogom.

Danfordról az első feljegyzések az orléziai megszállás idejéből származnak. Egy orléziai átutazó ír először a párszáz fős településről, mely a falusiak elmondása szerint már generációk óta a gázlónál található. Az utazói leírja, hogy a faluban sok kereskedő megszáll, s havonta nagyobb vásárokat is tartanak.

A következő említés a településről a közelmúltból származik. A danfordiak ugyanis Marik mellé álltak a lázadásban, s segítették katonákkal. Marik király trónra lépését követően azonnal városi rangra emelte Danfordot jutalmul az odaadó segítségért. A város ezt követően indult rohamos fejlődésnek. Cailen trónralépésének napján avatták az új hidat, mely a hajdani gázlót váltotta föl, ezzel megkönnyítve az áthaladást a folyón.

 A város mai formáját az utóbbi két évtizedben nyerte el, habár a Túlpart falait mindössze alig két esztendeje húzták fel. Három nagyobb részre tagolódik, ezek az Óváros, az Újváros avagy Vásárváros, és a Túlpart. A Vásárváros, mint már nevéből is sejthető a vásárok helyszíne, de itt épültek fel a villái a leggazdagabb kereskedőknek is. Itt épül egy évtizede az új Káptalan, mely nagyságával és pompájával beírja majd magát a történelembe - a helyiek legalábbis biztosak ebben. A városi tanács épülete is itt található, melyet alig két éve adtak át. Itt ülésezik az öttagú tanács, melynek tagjai a város legbefolyásosabb kereskedői és a helyi egyházfő. Az Óvárosban van a régi Káptalan, ahol mindmáig tartják az istentiszteleteket, igaz ide alig fér be a városlakók negyede, ezért az utóbbi évben elkezdtek kísérletezni a félkész katedrálison belül tartandó szertartásokkal.

A Túlpart eleinte nem volt a város szerves része, azonban miután az Újváros terjeszkedésnek indult a legszegényebbek elhagyni készültek viskóikat, s áttelepültek a túlpartra a temető mellé.

Mivel kereskedőváros, ezért mindenféle fereldeni náció megtalálható itt. Törpök és városi elfek is élnek itt, igaz nem túl nagy számban. Az elfek főként a Túlparton, míg a törpök inkább a város déli részében.

Danfordnak három fogadója van, ezek a következők:

Fogadó az Őszi Falevélhez: A legrégebbi, s egyben a vidék legotthonosabbnak tartott fogadója. Tulajdonosa Gerhald, egy középkorú férfiú, aki feleségével és két fiával vezeti a fogadót. Az étel ízletes, a szállás pedig jó.

A Hercegnő kacaja: Az újváros büszkesége. A város legnagyobb és legrangosabb fogadója, ám az itteni szállást és ételt csak tehetősek engedhetik meg maguknak. A fogadó tulajdonosa egy helyi kereskedő, a városi tanács tagja, Rolweck Obron, akinek több üzlete és raktárhelysége is van az újvárosban. A város legbefolyásosabb embere.

A Féllábú Kutya: Olcsó lebuj a Túlparton. A tulajdonosa egy rosszarcú, Rork nevű fickó, aki köztudomásúlag kapcsolatban van a városi alvilággal. 

Danford térképe
 (Sajnos nincs szkennelőm, így mobillal csak ilyen rossz minőségű képet tudtam készíteni.)

2 megjegyzés:

  1. Amellett, hogy kedvemre való stílusban írsz, a mai napig elámítasz a térképeiddel.

    VálaszTörlés
  2. Óh, köszönöm. :)Bár így nem az igazi, de majd ha lesz lehetőségem szkennelni, kerül fel újabb térkép. Remélem, szeptembertől visszatérsz közénk.

    VálaszTörlés